Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
8 квітня 2010 року завершилася реєстрація бажаючих взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні навчальних досягнень

Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

За результатами реєстрації виявили бажання взяти участь в зовнішньому оцінюванні 433554 особи. Порівнюючи з попереднім роком, кількість зареєстрованих зменшилася на 28427 осіб, що пояснюється загальним зменшенням кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів у зв′язку із демографічною ситуацією.

Серед загальної кількості зареєстрованих 293067 осіб (67,6%) - випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2010 pоку, що складає 86,5% від їхньої загальної кількості. Серед зареєстрованих 140487 осіб (32,4%) закінчили загальноосвітні школи в минулі роки.

Реєструючись для складання зовнішнього оцінювання, абітурієнти виявили бажання склас ... Читати далі »
Переглядів: 863 | Додав: Артік | Дата: 09.04.2010 | Коментарі (0)

13 квітня 2010 року у Готелі "Прем'єр Палас" у Києві пройде виставка "Економічна та бізнес-освіта"

Виставка призначена для успішних людей, які бажають підвищити свій статус і рівень знань в області бізнесу, отримати додаткову освіту, піднятися кар'єрними сходами або змінити сферу діяльності.

Виставка дозволить отримати максимум інформації про існуючі програми бізнес-освіти та магістратури, завести нові корисні знайомства, відвідати цікаві презентації, особисто поспілкуватися з представниками вузів і бізнес-шкіл.

На виставці будуть представлені:

    * Програми MBA та магістратури;
    * Друга вища освіта і короткострокові курси;
    * Корпоративні програми MBA;
    * Курси ділової іноземної мови;
    * Підготовка до міжнародних іспи ... Читати далі »
Переглядів: 820 | Додав: Артік | Дата: 09.04.2010 | Коментарі (0)

Вузам не перерахували 15 млн грн за навчання студентів у рамках програми "Державне пільгове довгострокове кредитування на здобуття освіти"

Українські студенти, що навчаються у вузах в рамках програми "Державне пільгове довгострокове кредитування на здобуття освіти" (кредит на 15 років), можуть бути відраховані на літній сесії через те, що держава не перерахувала 15 млн грн на їх навчання в 2009 році, пише газета "Сегодня".

Про це стало відомо з листа Міносвіти, яке направили ректорам вузів з проханням не відраховувати таких студентів.

"У 2009 році програма не була профінансована. Зараз це питання вирішується з Мінфіном", - уточнив заступник міністра освіти Петро Куліков.

"Під удар можуть потрапити 3000 студентів, - роз'яснює координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних. - У них немає грошей, що ... Читати далі »
Переглядів: 950 | Додав: Артік | Дата: 09.04.2010 | Коментарі (0)

7 квітня 2010 року Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник з офіційним візитом прибув до Москви.

Цього ж дня відбулося засідання Підкомітету з гуманітарної співпраці Російсько-Української міждержавної комісії, на якому головували Міністр освіти і науки Російської Федерації Андрій Фурсенко та Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.
У зустрічі взяли участь члени української та російської частин Підкомітету та відповідальні працівники міністерств обох держав.
Згідно з порядком денним обговорення розпочато з питань співпраці у сфері науки. Ініціативи та пропозиції обох сторін перекликались та знаходили взаємну підтримку. Зокрема, йшлося про налагоджнення більш тісної співпраці у сфері міжстудентських обмінів, збільшення кількості стипендій на навчання українських студентів в Російській Федерації та російських науко ... Читати далі »
Переглядів: 822 | Додав: Артік | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

384 волонтери Студентської ради Києва з 22 лютого по 28 березня у 10 вишах столиці провели соціальний проект, під час якого зібрали 10 000 книжок

2 860 студентів-учасників поповнили бібліотечні фонди 18 дитячих закладів необхідною і корисною літературою, від букварів до томів П.Загребельного.

Під час поїздок по дитячим закладам України волонтери мали змогу подарувати зібрані книги, провести урок-тренінг в молодших класах, оголосити про конкурс, а також поспілкуватися з учнями старших класів щодо важливості і корисності читання книги.

Перше місце по кількості зібраних книг посідає Національний Авіаційний Університет – 2 456 книги. Також до збору книг залучилися три київські гімназії та Спілка письменників України.

В рамках проекту був оголошений конкурс творів та малюнків до подарованих книг "Мої враження від книги ... Читати далі »
Переглядів: 781 | Додав: Артік | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

Парламентський комітет із питань науки і освіти рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект закону про вищу освіту (нова редакція), зареєстрованого під № 6194. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

У ході засідання комітету зазначалося, що проектом закону пропонується внести зміни до структури вищої освіти. Зокрема, вилучити освітні рівні вищої освіти: неповна вища освіта, базова вища освіта, повна вища освіта.  Пропонується запровадити ступеневу освіту, що узгоджується з європейським форматом: трициклову систему підготовки фахівців із вищою освітою за освітньо-професійними програмами бакалавра, магістра та освітньо-науковою програмою доктора філософії.

Нова редакція закону "Про вищу освіту" передбачає визначення структури вищих навчальних закладів і формулювання вимоги до вищих навчальних закладів щодо кількості студентів денн ... Читати далі »
Переглядів: 845 | Додав: Артік | Дата: 07.04.2010 | Коментарі (0)

У суспільстві переважає думка (41%), що зовнішнє оцінювання є більш чесним способом відбору при вступі до вузу, ніж вступні іспити (32%)

Такі дані загальнонаціонального опитування населення України, яке було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" та Київським міжнародним інститутом соціології 19 березня-2 квітня 2010 року.

За результатами опитування, особливо схильні надавати перевагу системі вступу за результатами зовнішнього тестування ті, чиї діти чи діти знайомих поступали до вузів за результатами тестування – 52% вважають таку систему кращою, 25% - надають перевагу колишній системі вступу за екзаменами.

Корупцію на вступних іспитах до вузів дуже поширеною або досить поширеною назвали 68% населення. Дещо менше вбачається корупція на випускних екзаменах при оцінці знань випускників шкіл (43% серед усього населення і 51% серед тих, чиї діти чи ... Читати далі »
Переглядів: 911 | Додав: Артік | Дата: 07.04.2010 | Коментарі (0)

Компанія СКМ в рамках корпоративної програми соціального інвестування "Сучасна освіта", розпочинає підготовку третього загальнонаціонального рейтингу українських вузів "Компас - 2010"

Укладачем рейтингу стане Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

"Наш рейтинг - це справжній навігатор по українським вузам. Зараз ми розпочинаємо збір інформації, і вже до травня вийдемо на фінішну пряму. Сподіваємося, що цей третій випуск "Компасу" допоможе випускникам 2010 зробити усвідомлений вибір вузу. А роботодавцям дасть чіткий сигнал про те, випускники яких вузів більшою мірою отримали необхідні знання та навички", - прокоментувала "запуск" третього "Компасу" Наталія Ємченко, Директор СКМ зі зв'язків із громадськістю та комунікаціям.

Нагадаємо, що вперше проект "Компас" був реалізований у 2008 році, і став першим загальнонаціональним рейтингом, що відображає оцінку якості осв ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: Артік | Дата: 07.04.2010 | Коментарі (0)

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник підписав наказ МОН №243 "Про затвердження змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2010 році"

Зокрема, новими умовами передбачено врахування середнього бала атестата з округленням до десятих частин бала (за 200-бальною шкалою). Середній бал атестата буде додаватись до суми балів сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з конкурсних предметів.

Окрім цього, вищим навчальним закладам дозволено допускати до участі у конкурсі абітурієнтів із сертифікатом ЗНО, кількість балів якого з непрофільних предметів нижче 124 балів, за умови, якщо кількість балів з профільних предметів становить не нижче 170 балів з кожного предмету.

Також, вступники, які проходили зовнішнє незалежне оцінювання у 2008 та 2009 роках, та вже мають сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, зможуть в ... Читати далі »
Переглядів: 1125 | Додав: Артік | Дата: 07.04.2010 | Коментарі (0)


Вам потрібно освоїти іноземну мову - і ось ви приходите в книжковий магазин у пошуках посібників, записуєтеся на курси, шукаєте приватних викладачів...

І не знаєте, що добре, що погано. Тому що у вас немає критеріїв. А якщо немає правильної установки заздалегідь, то залишається одне: вчитися на помилках і втішати себе, що негативний досвід - теж досвід. От якщо б життя ще не було таким коротким...

Тому, перш ніж давати конкретні поради, я постараюсь дати вам цей критерій, загальний принцип. Як тільки ви його сприймете, ви легко зорієнтуєтеся в морі пропонованих послуг.

Наші спортсмени як-то дізналися, що в Тибеті є монастир, де ченці під час одного свого релігійного свята пробігають 80 кілометрів. Спортсмени зацікавилися цим досягненням і послали делегацію ... Читати далі »
Переглядів: 904 | Додав: Артік | Дата: 06.04.2010 | Коментарі (0)

Нд, 28.04.2024, 02:35
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття