Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »
Державний бюджет на 2010 рік, прийнятий вчора Верховною Радою України, не передбачає збільшення стипендій для студентів

Про це повідомляє Всеукраїнська студентська рада при Міністерстві освіти і науки України

"Статтею 54 передбачається встановлення у 2010 році розмірів мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії для учнів професійно-технічних та студентів вищих навчальних закладів I - IV рівня акредитації, учнів і студентів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в розмірах, що діяли у грудні 2009 року. Таким чином їх розмір не буде збільшений. Однак керівники ВНЗ згідно з положеннями бюджету мають провести індексацію відповідно до Закону України "Про індексацію грошових доходів населення", - зазначив член Секретаріату ВСР з юридичних питань Максим Панов.

"У той же час інші статті розділу "Особливі полож ... Читати далі »
Переглядів: 994 | Додав: Артік | Дата: 30.04.2010 | Коментарі (0)

Віце-прем'єр-міністр України В.Семиноженко вважає, що українські університети необхідно перетворити на повноційнні суб’єкти світової економіки

Про це він сказав сьогодні після засідання колегії МОН України, яке відбулося у Харкові.

За словами В.Семиноженка, говорити треба не про кількість українських університетів, а про якість їхньої роботи.

В.Семиноженко стверджує, що вищі навчальні заклади мають заробляти кошти своєю науково-освітянською роботою, інноваційними розробками та розвитком наукових секторів.

"Колегія Міносвіти дозволить сформулювати правила і норми, які дозволять Україні вже у 2020-му році війти до країн-лідерів: але лише за якісної вищої освіти. Необхідно, щоб хоча б один-три українські університети поповнили топ-500 чи топ-1000 університетів світу. Іншого шляху у нас немає. Сьогодні попереду стоїть та країна, яка випереджає св ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: Артік | Дата: 24.04.2010 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки рекомендує керівникам вищих навчальних закладів створювати структурні підрозділи для працевлаштування студентів

Про це повідомляється у листі Міністерства освіти і науки адресованому керівникам державних вузів.

"До Міністерства освіти і науки надходять численні звернення випускників вищих навчальних закладів, їх батьків та органів студентського самоврядування щодо примусового зобов'язання випускників, які навчалися за кошти державного бюджету, надавати до вищих навчальних закладів довідки про працевлаштування. Основним методом тиску на випускників з боку адміністрацій вищих навчальних закладів є затримка видачі їм дипломів", - йдеться в документі.

У результаті, зазначають в МОН, випускники надають недостовірні дані про працевлаштування, а вищі навчальні заклади цю інформацію надають міністерствам і експертним комісіям Державно ... Читати далі »
Переглядів: 930 | Додав: Артік | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Майже 37% українців у віці від 15 до 59 років повністю або частково підтримують нинішню систему зовнішнього незалежного оцінювання

Одночасно третина опитаних негативно ставиться до системи зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) і вважає, що слід повернутися до вступних іспитів. Такі результати опитування оприлюднила дослідницька компанія "GfK Ukraine".

Згідно з оприлюдненими даними, чверть населення України у віці 15-59 років вважає, що ЗНО потрібно зберегти в тому вигляді, в якому воно діяло протягом останніх двох років (тобто вищі навчальні заклади брали абітурієнтів лише за результатами ЗНО). Ще 11,6% респондентів переконані, що систему ЗНО необхідно зберегти, але пільги для окремих груп абітурієнтів необхідно скасувати.

Одночасно 9,3% респондентів відповіли, що зовнішнє тестування слід доповнити іспитом у вищому навчальному ... Читати далі »
Переглядів: 928 | Додав: Артік | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Керівник Інформаціного центру DAAD у Києві Зіґберт Клее відповідає на Ваші запитання. Серед тем: важливість мотиваційного листа; з українським бакалавром на магістерську програму до Німеччини; медична освіта в Німеччині.

Анна запитує:

Добрий день, пане Клее! З яким середнім балом диплома є сенс подавати заяву на отримання стипендії DAAD? У мене 4,6, але цього було недостатньо, аби мене запросили на співбесіду з приводу подачі заяви. Чи не могли б Ви більш точно пояснити, від чого це ще залежить, окрім оцінок? Можливо, це мотиваційний лист? Дуже вдячна Вам за відповідь!

Як Ви правильно здогадуєтеся, від оцінок це залежить також, але не лише від них! Найважливіший документ – це справді мотиваційний лист, тобто - змістовне й фахове обґрунтування того, чому і що саме Ви хочете вивчати в Німеччині. Має бути зрозуміло, що кандидант на отримання ст ... Читати далі »
Переглядів: 1460 | Додав: Артік | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

Наповнення спеціалізованого державного каналу пізнавальне, а часом навіть актуальне

Навіть у середовищі націонал-патріотичної інтелігенції, де актуальні розмови про відсоток питомо української культури на вітчизняному телебаченні, не всі знають про існування державного каналу «Культура». А цей мовник ось уже скоро п'ять років веде цілодобове мовлення. Правда - в сегменті не просто нішевих, а навіть дуже нішевих супутникових каналів. Утім ті, хто все ж таки знає про існування «Культури», не задоволені його наповненням. Мовляв, не сучасне, не актуальне, не модерне. Хоча запитай кого з критиків, коли і що вони дивилися по «Культурі» останній раз, відповіді, швидше за все, не буде.

 

Так, український державний канал «Культура» не відповідає сучасним вимогам д ... Читати далі »

Переглядів: 977 | Додав: Артік | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (1)

До 300-річчя написання Конституції Пилипа Орлика у львівському видавництві "Полі” вийшло у світ раритетне видання цієї пам’ятки. Книга містить український переклад, а також фотокопії, зроблені з латинського варіанта Конституції, який зберігають у Національному архіві Швеції.

Упорядниками видання стали академік НАН України, директор Інституту держави і права Юрій Шемчушенко та директор наукового центру Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України В’ячеслав Олещенко. Півроку тому вони побували у Швеції, де протягом дня попрацювали в Національному архіві та зробили фотокопії.
"Нині з майже стовідсотковою певністю можна говорити про те, що документ, який ми побачили у Швеції, написано рукою саме Пилипа Орлика. Адже почерк, яким створено цей конституційний акт, є правильним почерком початку XVIII століття. У нь ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: Артік | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

Директор Сімферопольського регіонального центру оцінювання якості освіти Юрій Ільїн запропонував замість врахування при вступі у вузи середнього балу атестату ввести оцінку за так званим інтегральним тестом

Як повідомляє агентство "е-Крим", Ю. Ільїн пояснив дану необхідність тим, що середній бал атестата - це суб'єктивний показник, який залежить від конкретних викладачів кожної конкретної школи.

"У сімферопольській гімназії і в сільській школі один і той же середній бал атестата в учнів може говорити про абсолютно різний рівень знань", - сказав він.

Інтегральні ж тести, на думку Ю. Ільїна, будуть проводитися з усіх дисциплін перед закінченням школи і стануть більш об'єктивним показником рівня знань.

Ю. Ільїн виніс це питання на засідання комісії, тим не менше, її члени не пі ... Читати далі »
Переглядів: 880 | Додав: Артік | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

Навчання в лінгвістичній школі на території країни мови, що вивчається справедливо визнають одним з найефективніших способів її засвоєння

Однак є кілька важливих аспектів, які слід врахувати, перш ніж ви вирішите використовувати метод занурення в незнайому середу.

На жаль, багатьом, властиві очікування, засновані на помилкових уявленнях, а в результаті - розчарування в процесі, що опинився не тільки некорисним, але і безрадісним. Варто виділити найбільш поширені ілюзії: "Живучи в країні, я зможу пізнати мову на рівні рідної!"; "Поруч з носіями я волею-неволею буду говорити і швидко навчуся!"; "Навчання не потребує жодних зусиль - я ж уже за все заплатив!" і т. п.

Наслідки подібних помилок народжують міфи про нездатність до вивчення іноземних мов і жалю про даремно витрачені час і гроші. Так які насправді існують проблеми і як ... Читати далі »
Переглядів: 1058 | Додав: Артік | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

В п'ятницю 16 квітня студенти 5-го курсу (групи: ДМ-05-1, ДМ-05-2, ДМ-05-3) здали комплексний державний іспит з документно-інформаційного менеджменту на здобуття освітнього ступеня "спеціаліст".

Для студентів 5-го курсу - це передостання сходинка перед досягненням вершини, перед здобуттям диплому факультету управління та інформаційної діяльності.

Кафедра документознавства бажає випускникам хороших результатів, вдалої та плідної роботи над дипломом, успішного захисту та професійного зростання!
Переглядів: 987 | Додав: Артік | Дата: 18.04.2010 | Коментарі (0)

Пт, 29.03.2024, 16:44
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття