Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Березень » 24

Вже з вересня цього року студенти самі обиратимуть предмети, які вивчатимуть. Але ця зміна в системі вищої освіти стосується лише 25 відсотків дисциплін від загальної кількості, передбаченої навчальним планом. Освітяни вважають, що тепер не лише ВНЗ та викладі відповідатимуть за рівень знань студентів, але й сам майбутній спеціаліст.

Половину предметів затверджено профільним міністерством, ще 25% визначає сам заклад і лише 25 - може вибрати студент, але виключно з тих предметів, які запропонує ВНЗ. Студент вивчатиме ті дисципліни, які потрібні для того, щоб здобути знання для певного кваліфікаційного рівня та спеціальності.

- Такі зміни пов'язані із тим, що в 2010 році Україна востаннє має звітувати про здобутки у впровадженні Болонської системи освіти. Однією із найбільших труднощів є ліцензійний обсяг спеціалістів ... Читати далі »

Переглядів: 1166 | Додав: Артік | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (0)


"Разом до здоров’я" - таку назву носила молодіжна інформаційна акція, яку проводили 17 березня студенти Івано-Франківських ВНЗ.

Організатори заходу роздали молоді Івано-Франківська понад тисячу буклетів з інформацією про сучасні практики зі збереження репродуктивного здоров’я і планування сім’ї.

В інформаційних роздаткових матеріалах зокрема йшлося про заходи для уникнення безпліддя і захворюваності на інфекції, що передаються статевим шляхом, а також про наслідки абортів та систему планування сім'ї.

Ініціатива проведення такого заходу виникла у студентів-учасників проекту "Вибори студентського мера – 2010" і була підтриман ... Читати далі »

Переглядів: 844 | Додав: Артік | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (0)


З 1994 року Фонду Конрада Аденауера супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні. Фонд вже реалізував понад 500 проектів в Україні, які спрямовані на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ тощо.

Закарпатські студенти мають можливість навчатися у Німеччині

Фонд також підтримує демократичні політичні партії України, їхні молодіжні організації, співпрацює з Верховною Радою України, Секретаріатом Президента України, місцевими державними адміністраціями, структурами політичних партій,неурядовимиорганізаціями, університетами, аналітичнимицентрами.

Основні напрямки роботи фонду в Україні:  організація круглих столів, конференцій, подіумних дискусій та лекцій з метою ґрунтовного обговорення та політичного аналізу су ... Читати далі »

Переглядів: 740 | Додав: Артік | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (0)

Навантаження під час навчання призводять до розхитування нервів. З переходом на нову систему "бакалавр-магістр" студенти в німецьких вузах стали частіше звертатися по допомогу до психологів. Проти стресу допомагає закон Парето.

Стрес - стан, що знайомий кожному студенту. Згідно з результатами останнього дослідження Німецького товариства сприяння учням вузів, сучасний студент відчуває великі навантаження.

Болонський процес змусив понервувати студентів

Через перехід на систему "бакалавр-магістр" учні німецьких ВНЗ усе частіше звертаються по  психологічну допомогу. У 2008 році спостергалося зростання таких випадків на 20 відсотків у порівнянні з попереднім періодом.

Як відзнач ... Читати далі »

Переглядів: 921 | Додав: Артік | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (0)

 

Оскільки в багТабачник 
вважає, що в технічних ВНЗ України корупції немає за умовчанням | Новини
 України - proUA.comатьох технічних ВНЗ не вистачає студентів, корупції в цих вищих навчальних закладах немає. Такою думкою поділився міністр освіти Дмитро Табачник в інтерв’ю газеті «Сегодня».

«У деяких ВНЗ навіть не заповнені місця державного замовлення. Ну, як тут можна говорити про корупцію. Відносно таких технічних ВНЗ зі складною програмою навчання, як Київська політехніка, Львівська політехніка, Донецька політехніка та інших, говорити таке?! Та це просто непорядно!

Взагалі систему зовнішнього оцінювання знань не можна собі уявляти, як тільки засіб для боротьби з корупцією, а не за ... Читати далі »

Переглядів: 838 | Додав: Артік | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (0)

17 березня 2010 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулося урочисте відкриття Міжнародної виставки "Сучасні навчальні заклади - 2010", організованої Міністерством освіти і науки України, Національною академією педагогічних наук України та компанією "Виставковий світ".


Протягом трьох днів найкращі навчальні заклади України презентували власні здобутки, педагогічний досвід, практику впровадження інновацій у навчання, досягнення в науковій діяльності. Про участь у виставці заявили понад 440 навчальних закладів з 22 регіонів України, Російської Федерації, Аргентинської Республіки, країн Прибалтики, Республіки Польща, Сполучених Штатів Америки та ін. Загальна кількість відвідувачів - близько 10 000 осіб.
"Верховна Рада України і далі спрямовуватиме свої зусилля на вдосконалення законодавства ... Читати далі »
Переглядів: 841 | Додав: Артік | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (0)

Пт, 19.04.2024, 11:58
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття