Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Квітень » 15 » На вищу школу України чекають тяжкі часи – Д.Табачник
22:55
На вищу школу України чекають тяжкі часи – Д.Табачник
Цього року середню школу закінчують 380 тис. дітей, а кількість місць у вищих навчальних закладах становить майже 800 тис

Про це під час прес-конференції 15 квітня сказав міністр освіти та науки Дмитро Табачник.

"Ректори справедливо побоюються недобору студентів, тому що у 2010-му, а особливо в 2011 і 2012 роках на вищу школу України чекають тяжкі часи. Вони певною мірою пов’язані з безкінечним педагогічним романтизмом ректорів, коли вони замість розвитку університетів захоплювались збільшенням студентів та збільшенням ліцензованого обсягу підготовки", - підкреслив міністр.

"На сьогодні є майже 800 тис. місць ліцензованого обсягу… Фактично на кожного випускника середньої школи буде 2,5 студентських місця. Це свідчить про те, що почнеться великий недобір студентів у ВНЗ, тому будуть закриватися не лише окремі напрямки підготовки, а багато кафедр і факультетів не виживуть у цій ситуації", - сказав Д.Табачник.

Також, міністр освіти зазначив, що виступає за об’єднання університетів. "В Україні кількість вищих навчальних закладів на 45,5 млн населення більше, ніж на 226 млн населення Німеччини, Великобританії, Польщі, Італії та Бельгії разом узятих. У цих країнах менше навчальних закладів, ніж у нас… Ця ситуація може бути охарактеризована як наближення апокаліпсису, тому я кажу, що нікого ми насилувати не будемо, але будемо вітати об’єднання університетів у потужні регіональні внз з урахуванням пропозицій регіонів, місцевого ринку праці, іншого шляху немає", - сказав Дмитро Табачник.
Переглядів: 1011 | Додав: Артік | Теги: Табачник, проблеми, Вища освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пт, 29.03.2024, 12:03
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття