Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Квітень » 22 » МОН рекомендує вузам працевлаштовувати студентів
19:43
МОН рекомендує вузам працевлаштовувати студентів
Міністерство освіти і науки рекомендує керівникам вищих навчальних закладів створювати структурні підрозділи для працевлаштування студентів

Про це повідомляється у листі Міністерства освіти і науки адресованому керівникам державних вузів.

"До Міністерства освіти і науки надходять численні звернення випускників вищих навчальних закладів, їх батьків та органів студентського самоврядування щодо примусового зобов'язання випускників, які навчалися за кошти державного бюджету, надавати до вищих навчальних закладів довідки про працевлаштування. Основним методом тиску на випускників з боку адміністрацій вищих навчальних закладів є затримка видачі їм дипломів", - йдеться в документі.

У результаті, зазначають в МОН, випускники надають недостовірні дані про працевлаштування, а вищі навчальні заклади цю інформацію надають міністерствам і експертним комісіям Державної акредитаційної комісії Міністерства освіти і науки (ДАК) під час ліцензування та акредитації освітньої діяльності.

Для вирішення цієї проблеми, МОН пропонує вузам створити відповідні структурні підрозділи з питань працевлаштування студентів.

"Для поліпшення роботи з працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та з огляду на існуючу практику ефективної роботи багатьох вищих навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки рекомендує керівникам вищих навчальних закладів створити відповідні структурні підрозділи: відділи з працевлаштування, відділи та центри кар'єрного зростання, центри моніторингу працевлаштування тощо", - йдеться в листі.

Джерело: http://osvita.ua/vnz/news/7307
Переглядів: 930 | Додав: Артік | Теги: працевлаштування студентів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пт, 29.03.2024, 01:45
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття