Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Березень » 25 » Журнал "Деньги" склав рейтинг ВНЗ
14:25
Журнал "Деньги" склав рейтинг ВНЗ
Обнародувано рейтинг ВНЗ, випускникам яких працедавці готові платити зарплати вище, ніж молодим спеціалістам в середньому по ринку.

Згідно рейтингу ВНЗ, складеному журналом "Деньги", найбільш популярні серед працедавців провідні вищі навчальні заклади Києва, Харкова, Львова, Донецька, Дніпропетровська та Одеси.

Як і в попередні роки, журнал "Деньги" оцінювали чотири категорії випускників: економістів, юристів, гуманітаріїв і "технарів". Було складено чотири списки ВНЗ. До одного увійшли навчальні заклади, що випускають економістів, до іншого - юристів, до третього - гуманітаріїв, до четвертого - представників технічних спеціальностей. Ці списки були розіслані провідним працедавцям, що наймають фахівців даних спеціальностей, і попросили їх розставити оцінки від "0" до "10". При цьому "0" означав: "Випускника цього ВНЗ я б не взяв на роботу", а "10": "Взяв би і, можливо, на вищу зарплату, ніж середня по ринку для молодого спеціаліста".

Оцінки, отримані ВНЗ як джерелом спеціалістів певного профілю, підсумовувалися. Залежно від набраної суми балів ВНЗ і отримував своє місце в рейтингу по тій або іншій спеціальності. Якщо набрані суми у ВНЗ збігалися, місце визначалося по середньому балу. Як і в попередні роки, працедавці були скупі на "десятки". Але і нулів нікому не ставили. В цілому ж, за спостереженнями "Деньги", компанії стали критичніше ставитися до ВНЗ і до їх випускників. Зокрема, багато навчальних закладів, випускники яких в 2009 році отримали десятки і дев'ятки, зараз оцінені на вісім балів.

Виявилися серед ВНЗ і ті, хто зміг поліпшити свої оцінки. Деякі ВНЗ, що отримали трійки-п'ятірки в 2009 році, тепер були оцінені на п'ять-шість балів. Найбльш низькі бали - двійки і трійки - отримали ВНЗ, що готують юристів. По інших напрямах мінімальна оцінка, що виставляється працедавцем, - це, в основному, чотири.

Працедавці як і раніше вважають найбільш відповідними кандидатів у віці до 25 років, але з десятирічним досвідом роботи.

Фахівець відділу управління персоналом компанії "Ернст енд Янг" Наталія Кривцова запевняє, що в її компанії немає переваг по ВНЗ, як немає і фактів, на підставі яких можна говорити про те, в якому ВНЗ дають кращі знання.

"Щороку до нас звертаються випускники різних ВНЗ України. Наприклад, торік при наборі у відділ аудиту ми протестували 300 випускників економічних спеціальностей з 32 ВНЗ України. Якщо претендент на вакансію писав тести на високий прохідний бал, то ми пропонували йому пройти подальші співбесіди. Диплом ВНЗ у даному випадку не грав великої ролі", - відзначила Кривцова.

Проте Кривцова звертає увагу: статистика по тих кандидатах, які успішно прошли тестування і подальші інтерв'ю в компанії, свідчить про те, що лідером по числу успішних кандидатів впродовж багатьох років залишається Київський національний економічний університет ім. В.Гетьмана. "Приблизно третина наших щойно прийнятих співробітників в аудит в 2009 році закінчили цей ВНЗ", - говорить вона. Також у компанії працюють вихованці Донецького національного технічного університету, Донецького державного університету економіки і торгівлі імені М.Туган-Барановського, Львівської політехніки, Львівського банківського університету, Дніпропетровського національного університету, Одеського політехнічного університету та інших.

Всі ті роки, протягом яких "Деньги" визначають рейтинги українських ВНЗ, працедавці скаржаться на брак випускників технічних спеціальностей і на недостатньо високу їх підготовку. Не змінилася ситуація і в 2010 році. На думку працедавців, навчальні заклади в кращому разі дають теоретичну базу. Практику вчорашнім студентам доводиться "доучувати" безпосередньо на підприємствах.

На жаль, якими б амбітними не були випускники, в найближчих рік-два знайти роботу для них буде доволі складно. Найгірше буде фінансистам. За прогнозами банкірів, збільшення попиту на них не передбачається: фінансовий сектор ще знаходиться на стадії відновлення, і активне зростання не прогнозується. "Якщо говорити про триваліший період, то, звичайно ж, з підйомом економічної ситуації працедавці почнуть шукати молодих і активних фахівців для реалізації їх нових завдань", - запевняє начальник управління по роботі з персоналом OTP Bank Оксана Волошина. Директор по управлінню персоналом "Альфа Банка" (Україна) Тетяна Стрекаль також вважає, що зростання попиту на молодих фахівців в банківській сфері можна буде спостерігати з відновленням активного кредитування фізичних осіб.

Експерти, чиї думки враховувалися при складанні зарплатового рейтингу ВНЗ, погоджуються на думці, що в першу чергу потрібні активні та енергійні молоді спеціалісти, які володіють універсальними знаннями і можуть поєднувати декілька функціональних обов'язків.

Джерело: http://www.osvita.org.ua/news/50416.html
Переглядів: 11692 | Додав: Артік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 541 2 3 4 5 6 »
54 stromectol sale  
0
Hello, the whole thing is going perfectly here and ofcourse every one is sharing information, that's in fact excellent, keep up writing.

53 PhillipFax  
0
Сенсация «дела ПК «Бест Вей»: все потерпевшие оказались преступниками
<a href=http://compromat.gr/main/special/126265-sensaciya-dela-pk-best-vey-vse-poterpevshie-okazalis-prestupnikami.html>Потерпевшие ПК Бествей</a>
Рассмотрение липового уголовного дела, которое следствие ГСУ ГУ МВД по Санкт-Петербургу и Ленинградской области попыталось связать с компаниями «Лайф-из-Гуд», «Гермес» и кооперативом «Бест Вей», должно привести к уголовным делам против самой следственной группы и возмещению многомиллиардного ущерба прежде всего кооперативу, незаконно объявленному гражданским ответчиком. А также пайщикам кооператива, которые более двух лет лишены возможности получить свои средства из-за ареста счетов и приобрести квартиру, очередь на которую у них подошла. Ущерба как материального, так и морального.

Судебное заседание Приморского районного суда Санкт-Петербурга 21 марта – четвертое заседание и второе, на котором осуществлялось судебное следствие по делу, оказалось еще более скандальным, чем первое заседание – 14 марта, на котором проводилось судебное следствие.

Один из главных свидетелей обвинения – В. Логинов, написавший сенсационное заявление о моральном ущербе в 1 млрд рублей (см. иллюстрацию), не явился на продолжение своего допроса: прокуратура заявила, что он уехал в отпуск, хотя за день до этого он хвалился в социальных сетях, что «придет и всем покажет».
Кроме того, вызванная на 15 часов признанная следствием потерпевшей Н. Школьник (кстати, первая из лиц, которые написали заявление в правоохранительные органы, ее заявление стало краеугольным камнем расследования уголовного дела) в последний момент отказалась давать показания в суде перед самым заседанием, сославшись на то, что у нее по дороге в суд поднялась высокая температура.

Обвинение прячет своих «героев», потому что первый же допрос свидетеля обвинения в суде – допрос Логинова – вызвал конфуз и был прерван прокуратурой, а его продолжение отложено на неделю. Теперь оно отложено якобы до возвращения Логинова из отпуска (хотя он на самом деле никуда не уезжал). Как раньше, в период предварительного следствия, они не ходили на суды или один-двое приходили и сидели как статисты, так и сейчас, когда нужно обосновывать свои обвинения, обвиняющие ходить не готовы – потому что боятся, что их привлекут за выявленные при перекрестном допросе ложь и оговор.
Есть что скрывать
На заседании 14 марта Логинов заявил, что из-за «Гермеса» и кооператива «Бест Вей» он потерял квартиру, развелся и понес другие моральные страдания – потому и заявил помимо требований возмещения материального ущерба требования удовлетворения морального ущерба на миллиард, что суд воспринял с нескрываемым раздражением. Дело в том, что моральный ущерб даже за причинение смерти по судебной практике не превышает несколько миллионов рублей, в случае же «имущественного» события он может составить только десятки тысяч рублей. Кроме того, моральный ущерб должен быть обоснован – в данном же случае и события материального ущерба нет.

У Логинова никто ничего не крал. Он регулярно, много месяцев подряд, снимал со своего счета «Виста» в «Гермесе» деньги в евро, пользовался деньгами на этом счете, и его доход существенно превышает сумму, которую он положил на счет. Логинов в суде опроверг собственное заявление о том, что деньги у него украли – причем опроверг уже второй раз: в первый раз он опроверг это во время имеющегося в материалах уголовного дела допроса самим следствием, что доказывает, что в деле нет не только состава, но и события преступления, и следствие вышло в суд с необоснованным обвинением и по необоснованному же обвинению более двух лет держало обвиняемых в тюрьме (а теперь, с подачи прокуратуры, держит суд).

52 stromectol purchase  
0
Every weekend i used to go to see this web page, as i want enjoyment, since this this website conations genuinely fastidious funny information too.

51 discount stromectol  
0
I think the admin of this web page is genuinely working hard in support of his web page, as here every data is quality based information.

50 buy ivermectin online  
0
You have made some good points there. I looked on the internet to find out more about the issue and found most people will go along with your views on this site.

49 ivermectin  
0
Hello every one, here every one is sharing these familiarity, therefore it's pleasant to read this weblog, and I used to pay a visit this blog daily.

48 stromectol buy online  
0
It's really a great and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

47 stromectol france  
0
naturally like your website however you have to test the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the reality however I will surely come back again.

46 buy stromectol  
0
Hi there, all is going well here and ofcourse every one is sharing facts, that's really good, keep up writing.

45 ivermectina  
0
Hi there to every one, because I am truly eager of reading this weblog's post to be updated regularly. It consists of fastidious stuff.

1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-54
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пт, 29.03.2024, 06:51
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття