Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Березень » 27 » Вища освіта в США
00:54
Вища освіта в США

Після закінчення школи є досить широкий вибір різних закладів, де можна здобувати свою освіту. Про це я постараюсь достатньо чітко описати у цій публікації.

По-перше, більшість вищих навчальних закладів можна умовно поділити на громадські та приватні. Різниця між цими двома умовними типами у вартості навчання. Як правило, громадські університети на багато дешевші за приватні, наприклад, їхня вартість приблизно у 8 разів менша. До громадських ВНЗ (public universities) належать такі заклади як City University of New York (CUNY), State University of New York (SUNY) тощо. Приватними університетами є так звані топ вищі навчальні заклади такі як: New York University (NYU), Harvard University, Columbia University, Yale University та багато інших. Щодо вартості оплати за навчання, то CUNY приблизно коштує 5000 в рік, а NYU – приблизно 40000 в рік.
CUNY – це університет, який обєднує 23 коледжи, кожен з яких має свою якусь певну спеціалізацію. Наприклад, Baruch College спеціалізується на бухгалтерії та бізнесі, Brooklyn College – на різних науках, а Hunter College – на медицині.

По-друге, є 4-річні та 2-річні коледжи. У 4-річних закладах можна здобувати ступінь бакалавра і навіть кандидата та доктора наук (master’s degree and PhD). У 2-річних коледжах, які іменуються community colleges, можна здобути два типи ступенів спеціаліста. При першому типі (A.A.S.) ви можете зразу після випуску з коледжа іти працювати, а при другому (A.S. or A.A.) ви можете подавати на поступлення в 4-річні ВНЗ, які ще іменуються senior colleges.

Думаю з вищенаписаного ви могли помітити, що в США немає безкоштовних університетів. Тоді напевно у вас виникає питання: як же оплатитии освіту тим, у кого немає достатньо коштів чи у кого малий прибуток? Саме для таких випадків і існує фінансова допомога, на яку студенти можуть подаватись. Також є багато різноманітних грантів (grants) і стипендій (grants), які студент може отримати за певну академічну успішність та соціальну активність. Хоча є одне "але”: щоб отримати фінансову допомогу від держави, гранти та деякі стипендії ви маєте бути громадянином США або власником Зеленої Картки. Також є ще одна опція, суть якої полягає у позичанні коштів у ВНЗ та навчатись у кредит (loans).

Думаю я висвітлив більшість основних питань про американську вищу освіту. Якщо є якісь питання, не соромтесь задавати їх. :)


Джерело: http://max.oleh.net/immigrant/?p=146

Переглядів: 960 | Додав: Артік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сб, 20.04.2024, 18:07
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття