Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Квітень » 08
Парламентський комітет із питань науки і освіти рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект закону про вищу освіту (нова редакція), зареєстрованого під № 6194. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

У ході засідання комітету зазначалося, що проектом закону пропонується внести зміни до структури вищої освіти. Зокрема, вилучити освітні рівні вищої освіти: неповна вища освіта, базова вища освіта, повна вища освіта.  Пропонується запровадити ступеневу освіту, що узгоджується з європейським форматом: трициклову систему підготовки фахівців із вищою освітою за освітньо-професійними програмами бакалавра, магістра та освітньо-науковою програмою доктора філософії.

Нова редакція закону "Про вищу освіту" передбачає визначення структури вищих навчальних закладів і формулювання вимоги до вищих навчальних закладів щодо кількості студентів денн ... Читати далі »
Переглядів: 845 | Додав: Артік | Дата: 07.04.2010 | Коментарі (0)

У суспільстві переважає думка (41%), що зовнішнє оцінювання є більш чесним способом відбору при вступі до вузу, ніж вступні іспити (32%)

Такі дані загальнонаціонального опитування населення України, яке було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" та Київським міжнародним інститутом соціології 19 березня-2 квітня 2010 року.

За результатами опитування, особливо схильні надавати перевагу системі вступу за результатами зовнішнього тестування ті, чиї діти чи діти знайомих поступали до вузів за результатами тестування – 52% вважають таку систему кращою, 25% - надають перевагу колишній системі вступу за екзаменами.

Корупцію на вступних іспитах до вузів дуже поширеною або досить поширеною назвали 68% населення. Дещо менше вбачається корупція на випускних екзаменах при оцінці знань випускників шкіл (43% серед усього населення і 51% серед тих, чиї діти чи ... Читати далі »
Переглядів: 911 | Додав: Артік | Дата: 07.04.2010 | Коментарі (0)

Компанія СКМ в рамках корпоративної програми соціального інвестування "Сучасна освіта", розпочинає підготовку третього загальнонаціонального рейтингу українських вузів "Компас - 2010"

Укладачем рейтингу стане Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

"Наш рейтинг - це справжній навігатор по українським вузам. Зараз ми розпочинаємо збір інформації, і вже до травня вийдемо на фінішну пряму. Сподіваємося, що цей третій випуск "Компасу" допоможе випускникам 2010 зробити усвідомлений вибір вузу. А роботодавцям дасть чіткий сигнал про те, випускники яких вузів більшою мірою отримали необхідні знання та навички", - прокоментувала "запуск" третього "Компасу" Наталія Ємченко, Директор СКМ зі зв'язків із громадськістю та комунікаціям.

Нагадаємо, що вперше проект "Компас" був реалізований у 2008 році, і став першим загальнонаціональним рейтингом, що відображає оцінку якості осв ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: Артік | Дата: 07.04.2010 | Коментарі (0)

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник підписав наказ МОН №243 "Про затвердження змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2010 році"

Зокрема, новими умовами передбачено врахування середнього бала атестата з округленням до десятих частин бала (за 200-бальною шкалою). Середній бал атестата буде додаватись до суми балів сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з конкурсних предметів.

Окрім цього, вищим навчальним закладам дозволено допускати до участі у конкурсі абітурієнтів із сертифікатом ЗНО, кількість балів якого з непрофільних предметів нижче 124 балів, за умови, якщо кількість балів з профільних предметів становить не нижче 170 балів з кожного предмету.

Також, вступники, які проходили зовнішнє незалежне оцінювання у 2008 та 2009 роках, та вже мають сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, зможуть в ... Читати далі »
Переглядів: 1125 | Додав: Артік | Дата: 07.04.2010 | Коментарі (0)

Пт, 26.04.2024, 14:34
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття