Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Квітень » 15 » У Росії відмовляються від заочного навчання
22:58
У Росії відмовляються від заочного навчання
Останнім часом провідні вузи Росії почали задавати нові тенденції вищої освіти

Черговим нововведенням Санкт-Петербурзького університету стане відмова з 2010 року від заочного та вечірнього відділень. МДУ ім. Ломоносова повністю схвалює цю ініціативу, поставивши між заочною і неякісною освітою знак рівності.

Про це розповів проректор СПбДУ Валерій Катькало. За його словами, причина скасування заочної освіти - її невисока якість. Разом з тим, для багатьох студентів вимушених працювати, іншого виходу просто не існує. Ще однією стороною даного питання служить мотивація отримання тієї чи іншої форми вищої освіти у самих студентів і у роботодавців при працевлаштуванні. А вона зараз аж ніяк не одна і та ж сама і заочна освіта тут часто виграє.

Як зазначив представник вузу, "навіть за формальними показниками рівень заочного навчання непорівнянний з рівнем очної освіти". Настільки ж жорстко вузи мають намір обійтися і з вечірньою освітою.

"Ми повністю підтримуємо такий підхід. Московський університет давно відмовився від заочної форми навчання. Точка зору Московського університету така - дати фундаментальну наукову підготовку заочно неможливо ні в одній з галузей знань", - коментує прес-служба МДУ імені М. В. Ломоносова рішення СПбДУ.

І все ж повного скасування заочного та вечірнього відділень чекати поки не варто, хоча провідні вузи і задають вектор розвитку вищої освіти. Найчастіше платні відділення заочної та вечірньої освіти є достатньою статтею доходів більшості вузів - відмовитися від них буде не просто. Питання ж про якість освіти залежить скоріше від програми вузу і наміри студента вчитися.

Джерело: http://osvita.ua/vnz/news/7254
Переглядів: 829 | Додав: Артік | Теги: заочне навчання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сб, 20.04.2024, 03:37
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття