Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Травень » 10 » Тривалість отримання ступеня магістра в Європі
22:29
Тривалість отримання ступеня магістра в Європі
При виборі магістерської програми, питання тривалості курсу для іноземного студента далеко не останнє

Так скільки потрібно вчитися, щоб отримати ступінь магістра?

У різних країнах тривалість навчання в магістратурі варіюється від дев'яти місяців до двох років. Зрозуміло, що тривалість курсу визначається національними та культурними відмінностями, фінансовими складовими та якістю освіти.

Голова Наглядової Ради організації "Вища освіта без кордонів" припускає, що оптимальна тривалість навчання в магістратурі повинна бути від 15 до 24 місяців. Проте університети відкривають прискорені програми навчання, керуючись фінансовими міркуваннями.

Так "Ступінь магістра" у Великій Британії може означати і 9 - або 12-місячний курс навчання в аспірантурі, або університетський курс. Велика кількість магістерських програм викликає деяку плутанину.

У решті Європи картина трохи прояснилася після спроби уніфікувати системи освіти різних країн і привести тривалість навчання на бакалавра, магістра та доктора до спільного знаменника.

Таким чином, тривалість Магістерського курсу у Великій Британії тепер суттєво відрізняється від континентальної Європи: якщо в Європі, завдяки Болонському процесу, це тепер практично повсюдно дворічний постдипломний курс, то британцям вдалося зберегти річну постдипломну програму викладання, аргументуючи це тим, що більша інтенсивність таких курсів прирівнює їх до більш тривалих програм.

Джерело: http://osvita.ua/abroad/news/7389
Переглядів: 1051 | Додав: Артік | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пт, 29.03.2024, 08:12
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття