Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Березень » 29 » Студентські профспілки проти прийняття нового Трудового кодексу
20:34
Студентські профспілки проти прийняття нового Трудового кодексу
У вівторок, 30 березня, о 15:00 під Адміністрацією Президента України (вул. Банкова, 11) розпочнеться акція протесту проти прийняття законопроекту № 1108 – нового Трудового кодексу.

Як ствержджують організатори акції, 1 квітня депутати Верховної Ради готують найжахливіший жарт над народом України – збираються прийняти в другому читанні та в цілому проект нового Трудового кодексу (http://rada.gov.ua/zakon/new/WR/WR300310.htm). Законопроект значно спрощує процедуру звільнення робітника. А  стаття 143 запропонованого нового Трудового кодексу у комбінації з іншими статтями цього проекту дозволить роботодавцям країни збільшувати тривалість роботи працівників протягом тижня до 48 годин і більше, а тривалість щоденної роботи до 12 і більше годин.

Під час  акції протестувальники вимагатимуть від Президента України Віктора Януковича втримати Партію регіонів від голосування за законопроект. А також зупинити в рамках його конституційних повноважень хвилю справедливого насилля до якого змушені будуть даватися робітники у зв’язку з прийняттям нового Трудового кодексу, який не залишає правових механізмів захисту трудящими своїх прав. Віктору Януковичу буде передане звернення, а також подарунок від трудящих  – чинний Кодекс законів про працю, та радикальні знаряддя боротьби народу за свої права. Подарунок символізує, сьогоднішню та завтрашню зброю найманого працівника в Україні.

Організатор акції – Громадянський фронт проти узаконення рабства, коаліція громадських організацій, професійних спілок і активістів, створена в вересні 2008 року для протидії репресивним змінам у трудовому законодавстві. До складу Фронту, зокрема, входить профспілка «Захист праці» та студентські профспілки.

Джерело: неофіційна газета київського університету ім. Т.Г. Шевченка

Переглядів: 766 | Додав: Артік | Теги: трудове право | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пт, 19.04.2024, 04:56
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття