Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Квітень » 11 » Особливості вивчення бізнес-англійської на спеціалізованих курсах
01:35
Особливості вивчення бізнес-англійської на спеціалізованих курсах
Бізнес-англійська - один з найбільш затребуваних курсів англійської сьогодні. Адже підтримуючи зв'язки з іноземними колегами, хочеться говорити з ними однією мовою

Правда, тут головне не переплутати - існують бізнес-курси англійською і англійська для бізнесу. Тобто в першому випадку викладачі розповідають про те, як вести бізнес і керувати компанією або своєю справою, а в іншому - навчають необхідній лексиці тих, хто вже сам давно працює в бізнесі.

Звичайно, серед викладачів бізнес-англійської більшість тих, хто сам не працював у бізнес-сфері, а лише володіє необхідними словами і фразами, які потрібні тим, хто хоче вести переговори англійською.

По суті, такі спеціалізовані курси покликані підняти рівень розмовної і письмової мови, тільки в певній області діяльності. Тобто, замість швидкого виголошення фрази "Ми отримали лист від Петі", студенти навчаються вільно вимовляти фразу "Ми отримали рахунки і договір від наших партнерів", тобто вчаться використовувати звичайні мовні конструкції, але використовуючи специфічну лексику.

Цікаво, що студенти, які відвідують курси бізнес-англійської, часто досить нетерпимо ставляться до молодих викладачів, або ж до викладачів, які мало знають про їх спеціальності. Тому викладачі, вже які вже декілька років пропрацювали на певній посаді, а тепер перейшли до викладання мови, цінуються особливо високо. Але в цілому, серед викладачів мови таких не багато, і вчитель найчастіше має тільки одну спеціальність - викладання. Тому не варто так вже різко реагувати на те, що викладач бізнес-англійської не знає, як заповнювати податкову декларацію.

Швидше, найбільш вірним підходом буде конструювання заняття, як розповідь студента англійською мовою про те, як працюють ті чи інші бізнес-структури. Це допомагає студентові «розговоритися», а викладачу - оцінити, де в знаннях студента є прогалини в словниковому запасі.

Крім того, курси бізнес-англійського ефективно проходять у вигляді презентацій. Тобто студенти спочатку вивчають невеликий обсяг слів і виразів, які можуть стати в нагоді, а потім роблять презентації про свої компанії, продукти, своїх безпосередніх обов'язках у компанії. Така робота зі студентами призводить до більш активного засвоєння необхідних слів і виразів, а присутність викладача допомагає робити цей процес більш швидким і успішним.

Іноді, звичайно, при роботі в групі можуть виникати проблеми через те, що студенти, які звикли до певної ієрархії всередині компанії, не можуть швидко перебудуватися і продовжують сприймати інших студентів у групі як тих, хто працює разом з ними. Це часто може приводити до "скутості" студентів, і на перший погляд може навіть здатися, що індивідуальні заняття в такій ситуації краще. Однак, не варто здаватися, адже індивідуальні заняття ніколи не принесуть стільки користі, як робота в групі. У такій ситуації багато залежить від викладача, який може вибудувати правильні відносини між студентами всередині групи, де викладач - джерело інформації, а студенти - партнери, які зібралися разом для досягнення мети - вивчення мови, яка допоможе їм розширити горизонти своєї діяльності.

Взагалі, курси бізнес-англійської можуть проходити в будь-якій формі, але найбільш ефективний спосіб її вивчення - вивчення в адаптованому середовищі. Тобто, ефективним способом стане проведення тренінгів, ігор, конференцій, переговорів англійською мовою. У таких умовах вивчена інформація краще і швидше запам'ятовується, плюс як вже було сказано, стають помітні прогалини, на які варто звернути увагу.

Але й звичайно, у разі вивчення бізнес-англійської, думки і побажання студента особливо важливі. Про будь-які цікаві темі варто повідомляти викладачеві. Це допоможе йому при підготовці до занять звертати увагу саме на ті теми і моменти, які потрібні студентам. Таким чином, можна зробити заняття максимально ефективними і вивчати дійсно те, що стане у пригоді в роботі. Намагайтеся разом з викладачем зробити свої заняття максимально насиченими, і ви неодмінно досягнете найвищих результатів.

Джерело: http://osvita.ua/languages/article/7209
Переглядів: 902 | Додав: Артік | Теги: тренінги, бізнес-англійська, Англійська мова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вт, 16.04.2024, 16:52
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття