Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Квітень » 30 » Бюджет-2010 не передбачає збільшення стипендій
01:09
Бюджет-2010 не передбачає збільшення стипендій
Державний бюджет на 2010 рік, прийнятий вчора Верховною Радою України, не передбачає збільшення стипендій для студентів

Про це повідомляє Всеукраїнська студентська рада при Міністерстві освіти і науки України

"Статтею 54 передбачається встановлення у 2010 році розмірів мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії для учнів професійно-технічних та студентів вищих навчальних закладів I - IV рівня акредитації, учнів і студентів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в розмірах, що діяли у грудні 2009 року. Таким чином їх розмір не буде збільшений. Однак керівники ВНЗ згідно з положеннями бюджету мають провести індексацію відповідно до Закону України "Про індексацію грошових доходів населення", - зазначив член Секретаріату ВСР з юридичних питань Максим Панов.

"У той же час інші статті розділу "Особливі положення" передбачають поступове збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати до 875 та 922 гривень відповідно до кінця цього року. Таким чином стипендія буде нижчою за прожитковий мінімум", - зазначив він.

Також у Секретаріаті ВСР зазначили, що останній раз стипендії переглядалися близько двох років тому. Тоді звичайна стипендія була встановлена на рівні 530 гривень. Нещодавно відбулася індексація і зараз вона складає 670 гривень.

За словами Максима Панова, цього рівня вже давно не вистачає на нормальне проживання студента. "Оплата гуртожитків зростає, щороку збільшується вартість контрактного навчання, дорожчає громадський транспорт. Тобто видатки звичайного студента збільшуються. А надходження – ні. У таких умовах студент буде змушений іти працювати, а не приділяти належний час навчанню. Відповідно можна буде поставити під велике питання ґрунтовність знань такого студента", - наголосив Максим Панов.

джерело: http://osvita.ua/vnz/news/7352
Переглядів: 994 | Додав: Артік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Чт, 28.03.2024, 23:55
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття