Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Квітень » 10 » 3000 українських студентів можуть бути відраховані
23:27
3000 українських студентів можуть бути відраховані
Вузам не перерахували 15 млн грн за навчання студентів у рамках програми "Державне пільгове довгострокове кредитування на здобуття освіти"

Українські студенти, що навчаються у вузах в рамках програми "Державне пільгове довгострокове кредитування на здобуття освіти" (кредит на 15 років), можуть бути відраховані на літній сесії через те, що держава не перерахувала 15 млн грн на їх навчання в 2009 році, пише газета "Сегодня".

Про це стало відомо з листа Міносвіти, яке направили ректорам вузів з проханням не відраховувати таких студентів.

"У 2009 році програма не була профінансована. Зараз це питання вирішується з Мінфіном", - уточнив заступник міністра освіти Петро Куліков.

"Під удар можуть потрапити 3000 студентів, - роз'яснює координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних. - У них немає грошей, щоб самим платити за навчання. Як правило, в рамках програми навчаються контрактники, яким не вистачило пари балів для "бюджету". Програма працює з 2004-го, перші випускники були рік тому, багато хто з них отримав червоний диплом".

У вузах говорять, що спробують не відраховувати студентів. "У НАУ за цією програмою навчаються близько 300 студентів. Ми їх відраховувати не будемо. Але в інших вузах, де фінансова ситуація гірше, можуть і відрахувати", - сказав Максим Луцький, перший проректор НАУ.

Джерело: http://osvita.ua/vnz/news/7199
Переглядів: 946 | Додав: Артік | Теги: Недофінансування, Відрахування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Чт, 28.03.2024, 10:11
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття