Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Травень » 10
Бізнес-школи США здають панівні позиції - перше місце в рейтингу вперше зайняла європейська школа - London Business School (LBS)

Це пов'язано з тим, що зарплати випускників з МВА ростуть все менше і виправдовувати інвестиції в освіту все складніше, особливо в США.

У міжнародному рейтингу програм MBA газети Financial Times у 2010 LBS зайняла жадане перше місце, яке в 2009 р. ділила з школою Wharton при Пенсільванському університеті. Поступове зростання LBS в рейтингу FT протягом 12 років вказує на більш масштабну тенденцію: втрату панівних позицій шкіл бізнесу США за останнє десятиріччя.

У 1999 р. в число 25 кращих бізнес-шкіл входили 20 шкіл з США і п'ять з європейських країн. У рейтингу FT в 2001 р. були представлені 100 шкіл, і знову серед 25 кращих 21 школа була американською.

З того часу кількість американських шкіл в списку 25 кращих скоротил ... Читати далі »
Переглядів: 995 | Додав: Артік | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

Програма, започаткована Європейською комісією з освіти, уже відкрила "вікно в Європу" для майже тисячі студентів та викладачів із країн-сусідок ЄС. При цьому до участі у програмі запрошено студентів, які відучились вдома один навчальний рік і визначились зі своєю спеціалізацією.

За словами координатора програми Софії Андерссон, ідеться не лише про отримання нових знань і підвищення наукової кваліфікації студента, а й про можливості побачити життя Євросоюзу "зсередини", долучившись до життя європейської молоді і науки.

З іншого боку, підтримуючи академічний обмін між ЄС та сусідами, програма підвищує якість самої європейської освіти і популяризує її у світі.

Українські учасники програми

Ліліана Лукашук, студентка Національного університету імені Шевченка, майбутній хімік, переможниця конкурсу на стипендію у рамках програми Erasmus Mundus, розповіла, як ві ... Читати далі »
Переглядів: 1097 | Додав: Артік | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

При виборі магістерської програми, питання тривалості курсу для іноземного студента далеко не останнє

Так скільки потрібно вчитися, щоб отримати ступінь магістра?

У різних країнах тривалість навчання в магістратурі варіюється від дев'яти місяців до двох років. Зрозуміло, що тривалість курсу визначається національними та культурними відмінностями, фінансовими складовими та якістю освіти.

Голова Наглядової Ради організації "Вища освіта без кордонів" припускає, що оптимальна тривалість навчання в магістратурі повинна бути від 15 до 24 місяців. Проте університети відкривають прискорені програми навчання, керуючись фінансовими міркуваннями.

Так "Ступінь магістра" у Великій Британії може означати і 9 - або 12-місячний курс навчання в аспірантурі, або університетський курс. Велика кількість магістерських програм викликає деяку плутанину.

У решті Європи к ... Читати далі »
Переглядів: 1050 | Додав: Артік | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту підтримуватиме соціально значущі програми розвитку талановитої молоді, незважаючи на обмежений бюджет

Про це розповіла заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Світлана Толстоухова.

"Ми проводимо зараз конкурси й будемо вручати гранти Президента України талановитій, обдарованій молоді за новаторство, за програми, за ініціативу. В цьому році будуть відзначені найкращі молоді люди премією Кабінету Міністрів України. Це найталановитіші молоді люди, які подавали свої проекти, ініціювали свої проекти", - сказала заступник міністра.

Також вона запевнила, що незважаючи на те, що у міністерства обмежений бюджет, жодна соціально значуща програма, розроблена молодіжними громадськими організаціями, не закрита й буде підтримана.

Нагадаємо, Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту планує відкрити у ць ... Читати далі »
Переглядів: 1002 | Додав: Артік | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

Чт, 28.03.2024, 14:27
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття