Кафедра документознавства та інформаційної діяльності ІФНТУНГ

Головна » 2010 » Березень » 29
Керівник Інформаціного центру DAAD у Києві Зіґберт Клее відповідає на Ваші запитання. Серед тем: робота в Німеччині після закінчення німецького ВНЗ, практика для журналістів, стипендії для випускників українських ВНЗ.

Тетяна запитує:
Чи можна, отримуючи стипендію від DAAD, відразу після навчання влаштовуватися на роботу в Німеччині? І взагалі як виглядає ситуація із працевлаштуванням у Німеччині після закінчення тамтешнього ВНЗ?


Незалежно від того, чи Ви навчаєтеся в Німеччині за рахунок стипендії DAAD, чи за власний кошт, після закінчення Ви можете ще до року шукати робоче місце, яке відповідає Вашому фахові. Упродовж цього часу Ви можете також займатися діяльністю, яка НЕ відповідає кваліфікації, яку ви отримали під час навчання. Якщо Ви знайдете прийнятне робоче місце, на яке не претендує ж ... Читати далі »
Переглядів: 1206 | Додав: Артік | Дата: 29.03.2010 | Коментарі (0)


Міністерством освіти і науки України видано наказ від 25 березня 2010 року №238 "Про внесення змін до нормативно-правових актів Міністерства освіти і науки України щодо зовнішнього незалежного оцінювання в 2010 році". Цим документом передбачено, що учасники зовнішнього оцінювання, за бажанням, зможуть отримати тести, перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами.

Наказ зареєстрований у Міністерстві юстиції України та набуде чинності після офіційного оприлюднення.

Зважаючи на чи ... Читати далі »
Переглядів: 676 | Додав: Артік | Дата: 29.03.2010 | Коментарі (0)


27 березня було проведено засідання Колегії Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України (ВСР), на якому відбулося обрання керівника Секретаріату ВСР.

Діючий керівник Секретаріату Наталія Якуніна розповіла про досягнення протягом року діяльності. Вона відзначила, що Секретаріатом проведено низку успішних проектів, зокрема "Молодіжний рейтинг року", "Студентська антикорупційна хвиля", "Освічені студенти" тощо. Вона також відзначила участь ВСР у громадянських кампаніях "Молодіжна варта" та "Рік без молоді".

Головними своїми досягненнями Наталія Якуніна назвала створення команди та проведення ре ... Читати далі »
Переглядів: 719 | Додав: Артік | Дата: 29.03.2010 | Коментарі (0)

У вівторок, 30 березня, о 15:00 під Адміністрацією Президента України (вул. Банкова, 11) розпочнеться акція протесту проти прийняття законопроекту № 1108 – нового Трудового кодексу.

Як ствержджують організатори акції, 1 квітня депутати Верховної Ради готують найжахливіший жарт над народом України – збираються прийняти в другому читанні та в цілому проект нового Трудового кодексу (http://rada.gov.ua/zakon/new/WR/WR300310.htm). Законопроект значно спрощує процедуру звільнення робітника. А  стаття 143 запропонованого нового Трудового кодексу у комбінації з іншими статтями цього проекту дозволить роботодавцям країни збільшувати тривалість роботи працівників протягом тижня до 48 годин і більше, а тривалість щоденної роботи до 12 і більше годин.

... Читати далі »

Переглядів: 767 | Додав: Артік | Дата: 29.03.2010 | Коментарі (0)

Президент підписав закон про студентське самоврядування. Про це Неофіційну газету повідомив Голова Секретаріату ВМГО "Українська асоціація студентського самоврядування" (УАСС) Олександр Смирнов. 

"Закон, який отримав номер 1798-VI, наближає права студентського самоврядування в українських вузах до рівня, характерного для західних сусідів України - держав-членів Європейського Союзу," - повідомляє молодіжний лідер.

Нагадуємо, що згідно з запропонованими змінами до Закону України "Про вищу освіту", студенти отримали:

1. Участь у  вчених радах та органах громадського самоврядування ВНЗ не менше 10 %

2. За погодженням  з Органами студентського самоврядування  відбуватиметься:

• відрахування осіб, які навчаються у вищому навчальному  ... Читати далі »

Переглядів: 1004 | Додав: Артік | Дата: 29.03.2010 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки Автономної Республіки Крим вперше в Криму провело виставку-ярмарок "Чому я вибираю саме цей вуз?".

Виставка-ярмарок проходила 23-24 березня 2010 року у Кримському республіканському позашкільному навчальному закладі "Кримський республіканський центр дитячої та юнацької творчості".

У церемонії урочистого відкриття виставки взяли участь Міністр освіти і науки Автономної Республіки Крим В.В. Лавров, голова постійної комісії Верховної Ради Автономної Республіки Крим з науки і освіти Г.М. Гржибовська, заступник Міністра освіти і науки Автономної Республіки Крим А.С. Аблятипов, ректори вищих навчальних закладів.

Виставка-ярмарок викликала зацікавленість абітурієнтів, їх батьків, фахівці ... Читати далі »

Переглядів: 873 | Додав: Артік | Дата: 28.03.2010 | Коментарі (0)

Ср, 24.04.2024, 08:46
Вітаю Вас Гість

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
>>>ОГОЛОШЕННЯ<<<

Шановні викладачі кафедри ДОК! Якщо у вас є інформаційні повідомлення, які б ви хотіли бачити як ОГОЛОШЕННЯ на сайті кафедри, скидайте їх або в міні-чат, або на ел.скриньку artik12@ukr.net, або СМСом на номер 0673423330. Якщо ж у Вас є фотоматеріали, для додаваня у розділ "Фотогалерея" скидайте їх (або посилання на них) на вищезазначену скриньку. Інформацію в маси:) Адміністратор сайту.




  



ПРОГНОЗ ПОГОДИ

Погода Івано-Франківську » Україна

Рейтинг сайтів прикарпаття